Zwangerschapsmassage

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. De baby in je buik groeit en door het toenemende gewicht en je veranderende houding wordt er ook wat van je spieren gevraagd. Hierdoor kun je last krijgen van nek-, rug- en bekkenklachten. Ook kun je door hormonen vocht gaan vast houden en slechter gaan slapen. Een zwangerschapsmassage is er op gericht om deze klachten te verminderen, om optimaal van je zwangerschap te kunnen genieten.

De zwangerschapsmassage duurt een uur. De eerste keer dat je komt vindt er een korte intake plaats en duurt de behandeling wat langer. We bespreken je zwangerschap, waar je eventueel klachten hebt en wat je verwachtingen zijn. Dan wordt de massagetafel helemaal voor jou op maat gemaakt, zodat je heerlijk kunt gaan liggen. Het ontspannen kan beginnen!

Tijdens de massage lig je geheel bedekt onder handdoeken. Alleen het deel dat gemasseerd wordt ligt vrij. Je wordt gemasseerd met een natuurzuivere olie speciaal gemaakt voor de zwangere vrouw. De olie bestaat uit voedende en verzorgende amandelolie, dit helpt zwangerschapsstriae voorkomen.

Veel gestelde vragen.

Vanaf de twintigste week van je zwangerschap kun je terecht voor deze heerlijke massage:

 • Massage tijdens de zwangerschap: mag dat wel?
  Ja, dat mag! Als je last hebt van typische zwangerschapsklachten dan helpt massage deze klachten juist te verminderen. Mocht je een medische klacht hebben, overleg dan altijd eerst met je arts of verloskundige.
 • Lekker op je buik liggen!
  BY-ES heeft een speciale massagetafel met uitsparingen voor je buik en borsten. Zo kun je heerlijk op je buik liggen! Deze massagetafel is in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten ontworpen. Een speciale band zorgt er voor dat je zwangere buik perfect wordt ondersteund, zonder dat er druk op komt.
 • Masseer je ook mijn buik?
  Een massage van je zwangere buik heeft geen functie. Daarnaast is het ook heel privé. Je buik wordt tijdens een massage niet aangeraakt. Thuis kunnen jij en/of je partner je zwangere buik wel masseren. 
 • Ik hou ervan stevig gemasseerd te worden. Mag dat als je zwanger bent?
  Een massage is iets anders dan iemand zijn rug “insmeren”, maar ik gebruik geen diepe vormen van massage en zal geen drukpunten stimuleren omdat dit niet goed voor je is als je zwanger bent.

Tarieven | Direct een afspraak maken?