Meest gestelde vragen

 

 • Mijn kindje mankeert niets, waarom zou ik babymassage doen?
  Het blijkt een hardnekkig misverstand dat babymassage alleen is voor kindjes die last hebben van buikkramp, slecht slapen en veel huilen. Babymassage is een weldaad voor alle baby’s en hun verzorgers.

 

 • Mijn kindje heeft veel buikpijn/slaapt slecht, zit niet goed in zijn vel, ik ben bang dat hij de boel bij elkaar schreeuwt.
  Alle baby’s huilen. Vooral tijdens de eerste les. Voel je niet bezwaard deel te nemen aan de cursus, juist voor jou baby is het zo waardevol. Je zult ook veel steun ervaren bij andere moeders!

 

 • De lestijden komen niet uit met mijn voedingstijd:
  Geen zorgen, je kunt je kindje op jullie tijd voeden, voor/tijdens of zelfs na de les.

 

 • Ik weet niet of babymassage wel iets voor ons is. Stel nu dat mijn kindje er niets aan vindt!
  Iedere baby groeit en geniet van aanraking. Juist als het oprecht is en er tijd voor hem/haar wordt vrijgemaakt. Iedere baby moet ook wennen aan massage. Massage geeft prikkels en ontlaat prikkels, hiervoor zul jij als ouder ruimte moeten geven.Denk niet na de eerste les dat het niets is voor jullie. Door thuis veel te oefenen en steeds dezelfde techniek te gebruiken raakt je baby vertrouwt met de bewegingen en kan het zich beter ontspannen. Ik heb het in de les nog niet meegemaakt dat een kindje echt niet gemasseerd wilde worden. Wel is het zo dat je vroeg moet beginnen met massage. Als je kindje ouder is dan 8 maanden, zal hij/zij het geduld er vaak niet voor hebben om stil te blijven liggen.

 

 • Deze lesdag/tijd/datum komt mij niet goed uit.
  Cursussen worden doorlopend gegeven op soms wisselende dagen. Dit is ook afhankelijk van de aanvragen die ik krijg. Stuur mij vooral een mail met jou wensen, ik kan dan een les proberen in te plannen rondom het door jou gewenste tijdstip. Privélessen en door jou zelf samengestelde lessen kunnen altijd in overleg worden afgesproken.